CHECKLISTA INFÖR SKOLSTART

1. SVARA PÅ ANTAGNINGSBESKEDET


Det första och kanske viktigaste steget är att svara på ditt antagningsbesked på Antagning.se.


Det är svarskrav på antagningsbeskedet om du är antagen eller reservplacerad - glöm inte att tacka ja om du vill behålla din plats!


Håll koll på Antagning.se när sista dag att svara ja eller nej är!

SCHEMA FÖR INTRODAGARNA


Håll utkik i mailinkorgen där ett mail med information om introdagarna kommer efter du blivit antagen. Där står datum för upprop, recentiorsmottagningen och andra bra informationstillfällen!FÅ KOLL PÅ KURSLITTERATUREN


Det är en bra idé att tidigt skaffa sig en uppfattning om kurslitteraturen. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja... Ta hjälp av dina faddrar för att få koll på kurslitteraturen!

2. AKTIVERA DITT STUDENTKONTO


Alla studenter vid Uppsala Universitet måste ha ett studentkonto för att få tillgång till Studium, där all information om dina kurser kommer att finnas. Med ett studentkonto kan du sedan även få tillgång till universitetets trådlösa nätverk och utskriftsystem.


Du kan som tidigast aktivera ditt konto ett par dagar efter du fått det andra antagningsbeskedet.

BÖRJA LETA BOSTAD


Om du ska flytta till Uppsala kan det vara bra att börja leta bostad.

Läs mer om våra bostadstips här  NAVIGERA I NATIONS-DJUNGELN


Nationer är en stor del av Uppsalas studentliv. Väljer du att delta i insparken kommer du få en utmärkt crash course i hur nationslivet fungerar, men det kan vara bra att redan nu läsa på om nationerna och fundera på vilken du skulle vilja gå med i.

3. REGISTRERA DIG PÅ KURSEN


Inför varje termin måste man registrera sig på kursen man är antagen till. Det räcker alltså inte med att tacka ja på Antagning.se. När du aktiverat ditt studentkonto kan du logga in på Studium och se vad som gäller för kursen/kurserna du är antagen till gällande registrering.


UPPROP

För dig som är antagen till programmet sker registreringen för första terminen vanligtvis genom ett upprop. Då måste du ta med dig giltig legitimation!


Kan du inte närvara vid uppropet, vänligen kontakta institutionen så snart som möjligt. Gör du det för sent kan du förlora din plats på programmet!

VÄLKOMSTBREV FRÅN FADDRARNA!


När det börjar närma sig uppropet hittar du ett välkomstbrev från dina framtida faddrar på Studentportalen eller i mail-inkorgen. Där finns information om FUBs inspark, som är mottagningsveckor där vi välkomnar alla er nya studenter. Du kommer få möjligheten att anmäla dig till insparken under uppropsdagen.


Till FUBs inspark är alla välkomna - både programstudenter och frikursare!

VI FINNS PÅ INSTAGRAM!


Följ oss på Instagram för att se vad som händer i föreningen!